به قلم دامنه : به نام خدا. سلام. ڪتاب «سرچشمههای آرامش» نوشتهایست از حجتالاسلام سیدمحمد شفیعی مازندرانی شاعر و نویسندهی حوزهی علمیه؛ ڪه با شصت عنوان، عوامل معنوی آرامش را شرح دادند و در سال ۱۳۹۲ چاپ و منتشر ڪردند؛ اثری اخلاقی، مبتنی و مستند به آیات و روایات اهلبیت علیهمالسلام.
در رجوعی ڪه به این ڪتاب داشتم به این خاطره برخوردم ڪه نویسنده نگاشته: «در آستانۀ انتشار این ڪتاب، در مسجدی در چهارمردان قم، به خدمت استاد بزرگوارم آیت اللّه العظمیجوادی آملی (مد ظله) رسیدم. وقتی ایشان از ماشین پیاده شد، سوال ڪردم ڪه چه عواملی تاثیر بیشتری در ایجاد آرامش آدمیدارند؟ استاد، در حالی ڪه به سوی مسجد قدم میزد آیۀ: « اَلاَ بِذِڪرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ » را قرائت ڪردند و سپس افزودند: « منظور آیه، تنها ذڪر لفظی نیست؛ بلڪه ذڪر و یاد قلبی است.»
نویسنده در جای دیگر ڪتاب با نقل یڪ خاطره از یڪی از دوستان حوزویاش -ڪه مدتی در اروپا بوده و از آن جا به ڪشور بازگشته بود- مینویسد: «هنگامیڪه راههای صحیح در اختیار بشر نباشد، آدمیهنگام نیاز به راههای ناصحیح و خطرناڪ روی میآورد.»
نڪتهی دامنه:د ر اینجا از حڪمت ۵۹ نهج البلاغه ( منبع ) مدد و بهره میگیرم ڪه امام علی (ع) ارزشِ تذکّردادن را برابر با مژدهدادن میدانند:
مَنْ حَذَّرَکَ
کَمَنْ بَشَّرَکَ.
یعنی:
آن که تو را هشدار داد،
مانند کسىست که مژده داد.
بنابراین، از نظر من ڪتابها و ازجمله همین ڪتاب «سرچشمههای آرامش» علاوه بر این ڪه حاصل زحمات و تتبّعات یڪ نویسنده و محقق است، به نوعی مصداق سخن امام علی (ع) است ڪه هشدار و مژده را ڪنار هم مینشاند.
با آرزوی سعادت و رستگاری همهی آدمیان روی زمین، ڪه انشاءالله روزگار را روزی برای «تهدید» نبینند، بلڪه فُرجهای برای ایجاد «فرصت» بیابند و در آن تمرینِ خوبی و خدمت نمایند و نیز ستودن و نیایش پروردگارِ رحمت و حڪمت و رأفت.